miércoles, 15 de febrero de 2012

Convocatòria per obtenir l’acreditació de directiu professional docent

Convocatòria per obtenir l’acreditació de directiu professional docent

El Departament d'Ensenyament obre convocatòria pública per obtenir l’acreditació de directiu professional docent, amb un nombre màxim de 80 acreditacions.

Requisits
  • Ser funcionari de carrera de qualsevol dels cossos de la funció pública docent i estar prestant serveis en un centre públic del Departament d’Ensenyament.
  • Estar subjecte al règim funcionarial de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.
  • Haver ocupat la direcció d’un centre educatiu públic, amb almenys un període ordinari de mandat, amb avaluació positiva.


Inscripció

Les persones interessades a prendre part en aquesta convocatòria han de presentar una sol·licitud i una declaració de mèrits i coneixements específics.
La sol·licitud d'inscripció s'ha de formalitzar telemàticament des d'aquesta pàgina.
Declaració de mèrits i coneixements específics per a l’acreditació de directiu docent - 249kb
Els aspirants han de presentar la declaració de mèrits i coneixements específics al registre del Departament d’Ensenyament, dels serveis territorials, de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de Girona o del Consorci d’Educació de Barcelona. La documentació justificativa dels mèrits s’ha de presentar quan ho determini l’òrgan tècnic, no conjuntament amb la declaració de mèrits.
Termini de presentació: de l'11 de febrer al 5 de març de 2012


Documentació per a l’homologació de cursos de formació directiva

Els aspirants que hagin fet cursos de formació directiva en institucions, públiques o privades, de prestigi reconegut, o en universitats, poden sol·licitar l’homologació d’aquests cursos a la Direcció General de Centres Públics.
Sol·licitud per a l'homologació de cursos de formació - 244kb
Els sol·licitants han d’adjuntar un dossier en què es farà constar el que es precisa al punt 3 de l’annex 6 de la resolució de la convocatòria.
L’homologació que obtinguin els aspirants han de lliurar-la a l’òrgan tècnic el dia que aquest estableixi per a la presentació de mèrits.


Publicació de les llistes d'admesos i exclosos

  • Publicació de la resolució que aprova la llista provisional d'admesos i exclosos: prevista el 12 de març de 2012
  • Termini de presentació de reclamacions a la llista provisional: previst del 13 al 23 de març de 2012
  • Publicació de la resolució que aprova la llista definitiva d'admesos i exclosos, fa pública la seu, la composició de l’òrgan tècnic de valoració i convoca l’inici del procés selectiu: prevista el 30 de març de 2012
  • Inici del procés selectiu (prova de coneixements): previst el 12 d'abril de 2012


  • Procediment selectiu
Consta de dues proves, que tenen caràcter eliminatori, i d’una valoració de mèrits:
a) Prova de coneixements del marc institucional i de les funcions pròpies del directiu professional docent.
b) Realització d’un treball escrit sobre un projecte de direcció i una entrevista referida a l’exposició i defensa d’aquest projecte per tal de valorar les competències requerides.
c) Valoració de mèrits corresponents a l’experiència professional i als coneixements per exercir la direcció de centres públics.

Consulta de resultats

Les convocatòries, anuncis i llistes que l’òrgan tècnic de valoració publiqui al tauler d’anuncis del centre on es realitzi el procediment selectiu, es podran consultar, també, des d'un espai privat de la Intranet que estarà operatiu a partir del moment en què comenci aquest procediment.


Normativa

Resolució ENS/57/2012, de 23 de gener, sobre el procediment per obtenir l'acreditació de directiu professional docent.
Decret 155/2010, de 2 de novembre, de la direcció dels centres educatius públics i del personal directiu professional docent.
Llei 12/2009, de 10 de juliol, d’educació.
 

No hay comentarios: