sábado, 3 de diciembre de 2011

TERCERA REUNIÓ MESA FUNCIÓ PÚBLICA


TERCERA REUNIÓ MESA FUNCIÓ PÚBLICA


El Govern s'ha aixecat de la mesa de negociació del empleats i empleades públics posant d'excusa les protestes dels treballadors de la Presó Model.
L'Administració ha manifestat que les negociacions estan trencades i no ha posat data per a una propera trobada.


Els sindicats d'ensenyament presents a la mesa UGT, CCOO i USTEC  adreçarem una petició a la Consellera Rigau per poder parlar de les mesures que afecten al personal docent i laboral del Departament d'Ensenyament.

La UGT  ha intervingut en la mesa per demanar més concreció de les 19 mesures presentades en la darrera reunió , la resposta ha estat que l'Administració continua sense donar dades concretes que permetin veure quin serà l'impacta en la retallada de les plantilles i a quin personal interí pot afectar.

Respecte a la mesura 2 , " reducció de l'import del complement específic preferentment  en les dues pagues extres de juny i desembre de 2012" seguim tenint només la xifra global d'estalvi de 306 Milions d'euros, però no s'ha volgut donar cap percentatge de retallada. A més se'ns diu que " la mesura es podrà modular en funció de les previsions de la futura llei de pressupostos estatals".
  • Queda en peu la suspensió del Fons d'Acció Social.
  • Queda en peu la suspensió de l'aportació al Pla de pensions
  • Queda en peu la NO aprovació de l'oferta d'ocupació pública( no hi haurà cap convocatòria de concurs oposició en el 2012)
  • Queda en peu la modificació d ela retribució durant el primer any de reducció de jornada per cura de fill. Passaríem de cobrar el 100% a cobrar el 80% igual que les altres reduccions.
  • La supressió de les millores per incapacitat temporal (IT) : només es cobrarà el 100% de la retribució durant els tres primers mesos de la baixa.
  • La mesura 12 de deducció proporcional de retribucions per absències justificades, ja s'està aplicant al personal docent.
  • Respecte a les  propostes de l'administració en relació a la retallada salarial a través del pagament dels estadis ( carrera professional docent) , ens presenten un ventall de tres opcions:
    •  No percebre cap quantia dels estadis durant el 2012
    •  Rebaixar el percentatge de cada estadi en un 5%
    • Percebre els complements ja reconeguts amb el seu import actual i demorar l'abonament dels nous reconeixements del 2012 a l'any 2013.
    Per FETE-UGT aquest és un atac directe a la carrera professional dels docents.
  • L'Administració no dóna cap detall del que suposa la revisió dels ajuts de menjador i establiment de mesures de flexibilitat de l'horari.
  • Queda en peu l'excedència voluntària ( termini mínim d'un any i màxim de tres anys amb reserva de lloc de treball, còmput de triennis i drets de previsió social.)
Davant d'aquesta situació la FETE-UGT volem deixar clar que la nostra voluntat és seguir a la Mesa per tenir més dades i més concrecions i lamentem que l'Administració hagi utilitzat un conflicte en un centre de treball per aixecar-se de la taula.
FETE-UGT CRIDA  A LA MOBILITZACIÓ ALS  TREBALLADORS I TREBALLADORES DE L'ENSENYAMENT DAVANT AQUEST ATAC TAN AGRESSIU I SENSE PRECEDENTS A LES RETRIBUCIONS I A LES CONDICIONS DE TREBALL.
  • Ens reiterem que hi ha altres maneres de sortir d ela crisi
  • Que l'estalvi no pot recaure una vegada més en els salaris d ela classe treballadora
  • Que aquestes són polítiques regressives que només serveixen per deteriorar els serveis públics en lloc de dignificar-los.
DEFENSEM ELS SERVEIS PÚBLICS!
DEFENSEM LES NOSTRES CONDICIONS DE TREBALL!
 
MOBILITZA'T

VINE A LES ASSEMBLEES INFORMATIVES                   

PARTICIPA EN ELS DEBATS DE CENTRE

VES A LES CONCENTRACIONS CONVOCADES PEL DIA 14D

No hay comentarios: